Robottechnológiai háttér fejlesztése az Unitech Industries Kft-nél

  • A kedvezményezett neve: Unitech Industries Kft.
  • A projekt címe: A robottechnológiai háttér fejlesztése az Unitech Industries Kft-nél
  • A szerződött támogatás összege: 15 000 000 Ft
  • A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalmának bemutatása:

A pályázat keretén belül sikerült a 4 tengelyes CNC vízvágóhoz egy rozsdamentes tartályt gyártatni, amelynek kialakítása lehetővé teszi a kiegészítő eszközök (forgató, gyors vízszint mozgatás, stb.) felszerelését. A nagy méretű és masszív váz lehetővé tesz új technológiák könnyű felszerelését, kialakítását. A rozsdamentes tartályanyag hosszú élettartamot biztosít a kiemelten korrozív közegben.

A fiókos robotcella nagyszerű lehetőséget biztosít a kisebb méretű alkatrészek gyártására olyan CNC gépeknél (eszterga, marógép) amelyek automatikus ajtónyitással és tokmánnyal/megfogóval rendelkeznek. A kész munkadarab visszakerül a nyers munkadarab helyére. Amikor egy-egy fiók megtelik a megmunkált alkatrésszel, az operátor a külső, védett térbe kihúzza és újra feltölti nyers munkadarabbal. Különösen hatékony a rövid ciklusidejű megmunkálások esetében!

A szállítószalagos robotcella működése alapvetően megegyezik az előzővel. Itt a munkadarab alakja nem tesz lehetővé, hogy jól koordinálható és pozícionálható legyen. Ezért egy szállítószalagon érkezik a nyersanyag és egy másikon távozik. A munkadarab mozgatása a CNC gép munkaterében az előzőhöz hasonlóan történik.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.11.19.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00495

Küldje el érdeklődését,
és kapcsolatba lépünk Önnel!